San Cristóbal de las Casas – Palenque

Aconseguim les 3 últimes plaçes del bus cap a Sant Cristóbal de las Casas. Viatgem amb la companyia de la nostra amiga costa-riquenya Maria José, una persona molt tranquil·la.

Arribem a  les 7 del matí i fem una visita express al poble, ja que per la tarda marxem cap a Palenque.

Hem vist poc de San Cristóbal pero hem tingut temps de visitar el mercat local, el cerro de Guadalupe(molt bones vistes del poble), i una exposició multicultural dels indígenes de Mèxic. El poc que hem vist ens ha agradat molt, es veien molt de indígenes desplaçats de pobles propers per vendre les seves artesanies. Realment en aquest poble hem pogut veure la descendència maya, es curiós com algunes faccions poden perdurar tantes generacions.

A la tarda anem cap a Palenque i arribem de nit, tot i dormir a la selva no som conscients del seu encant fins a la sortida del sol. Dormim en una cabanya enmig de la selva, fins i tot es poden sentir el monos “aulladores”, els crits que fan semblen els de un jaguar.

El despertar va ser tota una sorpresa, estàvem enmig de la selva amb tota la seva força, colors i fauna.

Vam visitar les ruines de Palenque. El mes espectacular de les ruines creiem que es el lloc, enmig de la selva sorgeixen moltes construccions mayes amb molts de jeroglífics.

Ens sap greu no haver passat més dies a Palenque, creiem que hagués sigut una gran experiència haver explorat la selva. Ja tindrem més oportunitats.

Vam marxar de Palenque passant una última tarda molt agradable amb la Maria José i amb un fins aviat ens vam despedir.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Mèxic i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.